Biografie

Poëzie biedt een alternatief perspectief aan onze reeds gevestigde gedachtes en helpt ons om de chaos in de wereld en elkaar beter te begrijpen. En het is leuk!

Ik ben geboren en getogen in Amsterdam (1997) en woon momenteel in Leiden.

In 2016 begon ik aan de bachelor Criminologie aan de Universiteit Leiden om er na een half jaar zwoegen achter te komen dat, hoewel ik de theorie razend interessant vond, ik het werk in dit vakgebied niet als mijn toekomst zag zitten. In plaats daarvan vond ik mijn plek bij de bachelor Film- en Literatuurwetenschappen (scriptie over: Metamodernisme) en stroomde ik vervolgens door naar de master Literary Studies (scriptie over: Whiteness and Institutional Racism in Afrofuturistic, Dystopian fiction). 

Toen ik begin 2022 klaar was met studeren besloot ik om mijn heil in het literaire veld van Nederland te zoeken. Voordat ik afstudeerde schreef ik sporadisch een gedicht of verhaal, maar in de lente van 2022 begon ik serieus te werken aan mijn dichtersdromen en schrijversambities.

Ik startte als programmamaker/redacteur bij Stichting Granate. Hier was ik medeorganisator van meerdere evenementen, zoals programmamaker van een voordracht voor de opening van de tentoonstelling 'Nieuwe kansen, nieuwe kunst' bij het Joods Museum, Poëzie Op De Stoep Amsterdam Nieuw-West en het Granate Gedicht van de Maand.

Daarnaast deelde ik mijn eerste gedichten op Instagram onder de naam Lieverdichterzijn_ldz en leerde ik veel over voordragen bij de eerste paar poetry slams waar ik aan meedeed. Ik begon actief te zoeken naar open podia om mijn gedichten met het publiek te delen, feedback te verzamelen en mijn pöezie en voordracht te verfijnen. 

Langzamerhand werd mijn werk op meerdere plekken gepubliceerd en mocht ik steeds vaker op mooie podia en evenementen voordragen. Ik begon met recenseren voor Literair Nederland en Meander waar ik mijn schrijfvaardigheden en kennis van poëzie verder kon uitbreiden.

In 2023 werd ik lid van het Leidse kunstenaarscollectief ROEM waar ik naast poëzie ook begon te experimenteren met beeldende kunst.

Het is mijn doel om ooit een bundel uit te brengen die ik vervolgens aan (onder andere) mijn kat kan voordragen.